« Essingeleden - en trafikinfarkt | Startsidan | Det får inte vara så här godtyckligt! »

24 april 2008

Årets momsbilaga en flopp

Jag kämpar på med min deklaration. Numera ska en momsbilaga lämnas in tillsammans med NE-blanketten. Momsbilagan är exempel på ett totalt opedagogiskt skriv- och syftningsfel. Det erkände till och med den kille jag ringde på Skatteverket. När han förklarade att jag bara skulle fylla i två rutor föll en sten från mitt hjärta. Han sa att tusentals och åter tusentals har ringt om just denna blankett och han medgav att den var mycket svårbegriplig, det var han som använde ordet opedagogisk.

Så nu är det bara att kasta sig över NE-bilagan då. :-)

I morgon ska jag jobba, men även åka till tandläkaren. Jag har brutit en tand. Ja, det låter underligt, men det är en stor spricka i den och den sitter lös och har gjort ont så in i Norden, fast nu har smärtan släppt. Men i går såg jag i spegeln att det fanns en spricka i tanden och det ser inte bra ut och bådar inte gott. Tandläkaren ska röntga tanden och se hur stor skadan är. Har jag tur kan han kanske täta sprickan, men det är positivt tänkande från min sida.

Men så är det. Jag har bestämt mig att tänka positivt i alla lägen. Det är enda sättet att ta sig uppför sinuskurvan. Det senaste halvåret har varit rent ut sagt fördjävligt. Det kan inte bli värre resonerar jag och nu ska det vända, basta.

Det enda som påminner mig om cellgiftbehandlingen är att jag fortfarande tappar hår. Halva kalufsen är borta, jag tappar stora tussar varje dag när jag borstar håret. Luggen har blivit tunnare än tunnast, så den fick frissan klippa kort i går. Hellre en rufsig kort lugg än en längre lugg som ser väldigt onormalt tunn ut.

Detta senaste halvåret har jag åldrats rent kroppsligt, tack vare den kraftiga medicineringen. Jag ser det på fotografier tagna i oktober jämfört med fotografier tagna senaste veckorna. Men sånt är livet. Som tur är har jag återfunnit mitt gamla sinne och det har inte åldrats. Tack och lov.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 24, 2008 3:25 EM