« E-nummer | Startsidan | Årets momsbilaga en flopp »

24 april 2008

Essingeleden - en trafikinfarkt

En olycka på Essingeleden och hela Stockholm står stilla i flera timmar.

Essingeleden har länge varit underdimensionerad. Jag bor utmed Essingeleden och ser ofta vilka köer det är och drabbas själv av dem ibland när jag måste ta bilen. Jag förstår inte de som envisas med att dagligen köa på Essingeleden för att ta sig till jobbet. Det går nästan fortare med pendeltåg och andra kommunikationer. Jag undviker att ta bil när jag ska åka till jobbet/jobben. Kan jag åka kommunalt gör jag det.

I går var jag och klippte mig i Bro, samt lämnade av vinterdäcken hos B. På morgen fick jag köa för att ta mig från Sätra och hem med vinterdäcken. På eftermiddagen när jag skulle åka hem hamnade jag i ett totalkaos och sträckan som normalt tar cirka 40 minuter tog över 4 timmar innan jag kom hem. Jag borde ha tagit pendeltåget, fast att ta med sig fyra vinterdäck på pendeln är lite svårt.

Ändå hakade jag på bilar som jag förstod tänkte ta smitvägar och jag måste säga att det blev en riktig sightseeing för min del. Men jag förstod att jag i alla fall kortade av sträckan och tack och lov för det. Jag var hela tiden rädd för att bilen skulle börja koka, mätaren stod oroväckande högt upp mot rött och fläkten levde rövare. Dessutom kände jag mig som en riktig miljöbov som spred ut avgaser i flera timmar i onödan.

Nej, det håller inte längre med att ha enbart Essingeleden längre, som dessutom har alldeles för få filer för att klara av belastningen av alla bilar. Det måste till mer, varför inte bygga förbifart Stockholm?

// Annica Tiger

Annica Tiger april 24, 2008 5:10 FM