« Gamla nyheter blir som nya | Startsidan | Vårdnadsbidrag, en kvinnofälla? »

3 september 2007

Lite ur form.... :(

Jag går nu under en 28 dagars kur med fem sprutor Rabies-Imovax, ett vaccin mot rabies framställt på cellkultur. Jag kollade noga efter eventuella biverkningar, pest eller kolera? Men eftersom jag blev hundbiten och blodvite uppstod så vill jag inte spela rysk roulette, läkaren på distriktsläkarmottagningen tyckte detsamma. Ett bett i smalbenet har lång inkubationstid, det kan ta ett år innan rabiessymptomen kommer och då lär det vara kört. Om ett år kommer jag nog inte minnas bettet ens. Nu kommer jag efter en serie på fem sprutor ha skydd i fem år mot rabies. Ta i trä.

Hur som haver, det är ingen sinekur att ta dessa sprutor. Jag mår pyton och inte har det känts bättre då jag haft sinuit i flera dagar och inte vågat ta Vibramycin, men efter en koll i morse med infektionsavdelningen på Karolinska sjukhuset var det okey att ta en penicillinkur parallellt med postexpositionsprofylax mot rabies. Hoppas informationen var korrekt. Men rabies är ett virus så det bör stämma. Efter att ha tagit första dosen Vibramycin tog det bara några timmar innan jag kände av hur det lättade i bihålorna. Skönt.

Men jag är lite ur form och inte blir det bättre av att jag börjar på ett nytt jobb nu i veckan. Fast det ska bli spännande!

Jag har gått ned ytterligare några kg eftersom jag inte har någon aptit, så nu börjar till och med jag tycka att det räcker. Trådsmal har jag aldrig varit och det vill jag inte bli. Men å andra sidan, vis av erfarenheten, är det inga problem att ta igen viktnedgången. Fettcellerna försvinner inte, de bara krymper och väntar på att få återta sin forna storlek. Jag för vanligtvis en ständig kamp för att hålla den vikt jag bestämt är bra för mig. Efter en viktnedgång på 42 kg (om jag ska räkna dagens vikt blir det 47 kg) har jag hållit vikten i ett par år nu och det är jag glad för.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 3, 2007 5:51 EM