« Minskade anslag slår hårt | Startsidan | Lite ur form.... :( »

31 augusti 2007

Gamla nyheter blir som nya

Ibland känns det som allt går runt i en spriral. Nu kablas det ut som en stor nyhet att kvinnor missgynnas i vården, samt om en ojämlik vård där mannen är norm. Nyhet? Detta torde ha varit väl känt även för politiker tycker jag under årens lopp? Men okey, bra att det uppmärksammas igen. Men kommer det något ur det? Jag hoppas verkligen det!!!!

Gamla reloaden.

12/2-01 - För att återkoppla till gårdagens text. Jag vet inte om många tror att jag bara yrar när jag ibland orerar här om att vi inte är jämlika, trots att många hävdar att så visst är fallet. Jag har tidigare flera gånger nämnt det faktum att kvinnor får sämre vård vid hjärtinfarkter. Igår på Rapport var exakt samma tema uppe på tapeten, dessutom nämdes att studierna på kvinnliga hjärtinfarktspatienter var undermåliga.

4/2-00 - Ställ en fattig och en rik bredvid varandra. Klä av dem allt in på bara kroppen. Då blir de ganska lika, eller hur? Vi är alla människor med samma rätt här i livet till ett så gott liv som det bara går med de förutsättningar man har. Ett livmodersframfall ter sig lika smärtsamt och obehagligt för både fattig och rik. En hjärtinfarkt är lika livshotande för både fattig och rik. Ja, alla behöver vi stundtals vård, i någon form. Här i Sverige har väl de flesta ändå trott att primärvården inte ser till penningapungen? Jag hörde på TV häromdagen att numera kan företag teckna dyra försäkringar för ex. sina företagsledare så de är garanterade organ/vård i USA vid eventuell transplantation. Men hallå? Rika och gifta får bättre och dyrare vård än fattiga och ensamstående. Det visar en ny studie som omfattar 1 800 patienter på fem sjukhus i Värmland. Låter det inte sjukt? Ju mer du tjänar desto bättre vård får du. Är inte alla liv lika värda? Är inte alla plågor och smärtor jämförbara? Jag har alltid sagt att man måste vara frisk för att orka vara sjuk. Nu måste man tydligen vara rik för att få bästa vården. Rik och man :). För jag har ju tidigare berättat här i Reloaden om att kvinnor enligt en annan studie får sämre vård vid bl.a hjärtinfarkt än män. Tips! För bästa vård mao, var en gift man med hög inkomst. Någon däremot?
23/6-98 - Det är sant att män får bättre vård vid hjärtinfarkt. Det är sant att kvinnor har svårt att bli tagna på allvar när de anmäler en våldtäkt osv.

Bloggen:
Lång, lång drapa. :)

April 01, 2004 - Jag har ofta skrivit dagboksanteckningar om att kvinnor får sämre vård om de drabbas av hjärtinfarkt och på grund av det har jag fått flera hat- och hotmail genom årens lopp. Jag har ansetts som allmänt dum i huvudet som ens kunde påstå något fånigt och kallats för djävla rödstrumpa, aggrofeminist och satkärring. En man gick så långt att han tyckte att sådana som jag skulle utplånas från jorden yta.

Jag måste ju säga att jag i alla fall varit konsekvent genom åren :).

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 31, 2007 5:12 FM