« Filminspelning | Startsidan | Östersjön är hotad »

8 juli 2007

Varning för Sverige?

Ja, varning för vem tänkte jag nästan säga. Nu är Sven Otto Lottorin ute i blåsväder igen. Nu sitter han själv och regerar i det välfärdssamhälle han en gång ville krossa och tyckte så illa om. Han har turnerat runt med en bok i Europa - ”The rise and decline of the Swedish welfare-state” Bokens skrevs på uppdrag av dåvarande Företagarförbundet.

Sven Otto Littorin turnerade Europa i över ett år för att marknadsföra sin bok ”Den svenska välfärdsstatens uppgång och fall”. Arbetsmarknadsministerns budskap var att krossa den svenska modellen - som han i dag försvarar till varje pris.
- Arbetsnamnet på boken var ”Varning för Sverige”, säger Einar Du Rietz, som jobbade i projektet.

Sverige som av många andra länder anses som en förebild, det svenska folkhemmet har och är förebild för andra länder som kommit hit på studiebesök. Men moderaterna gillar inte den svenska modellen, om de nu skulle kunna vara ärliga och sluta kalla sig för ett arbetarparti.

Jag tror faktiskt inte hans avbön om att han mognat och ändrat uppfattning. Kanske lite, men åt vilket håll? Att han skulle ha vänt på kuttingen helt är inte rimligt, i så fall skulle han lika gärna kunna bli medlem i socialdemokraterna. Det är bara ett spel för gallerierna.

Jag är fullt övertygad om att processen rullar på, sakta men säkert. De kan ju inte göra revolution :-) och ändra allt på en gång. Det är ju bara de hemska kommunisterna som kan tänkas göra så, enligt gängse borglig skrämselpropaganda.

Nedmonteringen av den svenska modellen har redan påbörjats och tiden lär utvisa vartåt det kommer att barka.

Citat ur boken::
Problemet med Sverige i dag är att det existerar inte någon politisk kraft som är stark nog för att genomföra en förvandling av den svenska modellen.

Tiderna har ändrats.
Nu finns den politiska kraften.
Och?

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 8, 2007 7:15 EM