« Nu börjar jag bli lite trött på min dator | Startsidan | Ballongkaos över Stockholm »

8 juni 2007

Våga vägra samlag utan kondom

Hur kan någon medvetet smitta andra med hiv? För det anser jag att denna man gjort. Medvetet. Varför kan jag bara spekulera i. Självförnekelse av att han är hivsmittad? En vilja att dra med sig så många andra ned i skiten eftersom han själv hamnat där? Ett hat mot kvinnor, därav det oskyddade sexet? Vad som än döljer sig bakom hans agerande är det förkastligt.

En 32-årig hivsmittad man misstänks ha smittat ett stort antal minderåriga flickor i Stockholmsområdet efter att ha haft oskyddat sex med dem. Två tonårsflickor är konstaterat smittade.

Han chattade med flickorna på Lunarstorm, Snuttis eller msn/messenger under nicket Hot Boy. Det är minst 130 flickor han chattat med och frågan är hur många han sedan stämt träff med och haft samlag med? Föräldrarna? Har de noll pejl med vad deras barn sysslar med på nätet och i förlängningen IRL?

De unga tjejerna som haft oskyddat sex har de inte fått sexualundervisning i skolan eller hemmet? Har de aldrig aldrig hört talas om kondomer? Vilket är ett måste numera tycker jag, oskyddat sex med främlingar är som att spela roulett.

Eller är vi i Sverige så naiva att vi tror att det inte drabbar oss, bara andra. Risken att smittas finns i alla grupper, många lever väl kvar i någon slags tro att det bara är knarkare och homosexuella som ligger i riskzonen. Så är det inte. Vem som helst kan bära på smittan, medvetet eller omedvetet. Kondom är det bästa skyddet. Våga vägra samlag utan kondom!

Jag skulle önska att fler testade sig när det gäller hiv. Har du testat dig? Jag gjorde det innan jag gifte mig, bara för säkerhetsskull. Detta gäller även klamydia. Det bör fler testa sig och se om de har, i alla fall de som vill ha barn i framtiden.

Våga vara idiot? Vågra vägra kondom?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 8, 2007 11:35 FM