« CINO4 | Startsidan | Nationella provet ute på nätet innan det skrevs »

8 februari 2007

Censur eller inte? Jobb eller privatliv?

Nu är bloggandet och kombinationen med detta på tapeten igen. SR-medarbetare får inte blogga. Nu kanske det inte är vilken bloggare som helst frågan handlar om i detta fall, i alla fall är det ingen kattbloggare.

Han lägger ut al-Jaziras engelska nyhetssändningar på sin egen sajt och på Youtube - utan den arabiska kanalens medgivande - men också för att han har en blogg där han uttrycker politiska åsikter.

Det är inte förbjudet att ha personliga bloggar, men vart går gränsen? Vad händer om gränsen tangeras? Eller någon gång överskrids av misstag?

– Vi kan inte förbjuda samtliga SR-medarbetare att ha bloggar, men man har en skyldighet att vara opolitisk och uppfylla sina journalistiska åtaganden. Det man gör i offentligheten utanför Sveriges Radio får ju inte ha beröringspunkter med den roll man har på Sveriges Radio.

Det gäller alltså att hålla tungan rätt i mun eller rättare sagt bokstäverna rätt på tangentbordet. Detta är en problematik som vi kommer att få se mer av, i takt med att allt fler bloggar.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 8, 2007 3:14 EM