« Statliga kronjuveler säljs för 220 miljarder | Startsidan | Jag vill ha hem min dator. Nu! »

16 december 2006

Rena rama gissningsleken

En skinka på 5.6 kilo håller jag på att ugnssteka, men utan termometer. Den verkar ha lagt av. Den står på noll efter fem timmar :-) i ugnen. Det blir ren gissning :) med andra ord när skinkan kan tänkas vara klar. B. och jag har lite vadslagning om det hela just nu.

Jag får gå efter vad som står på förpackningen i tider, men det skiftar mellan 60 till 75 minuter per kilo. B. får ta den som den blir. Det är hans skinka. Han älskar julskinka och får karva på den här hela veckan fram till jul.

Det är mitt enda bidrag till julstök, samt de revbensspjäll som ligger i marinad just nu för att suga åt sig det gottaste.

Hushållsfaktor 10 i dag med andra ord.

Det är som tur ingen vana.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 16, 2006 4:10 EM