« Everyones Internet | Startsidan | Intressant avhopp »

29 december 2006

Nyhetstorka i går?

Aftonbladets löp

I går måste det ha varit total nyhetstorka, i alla fall om jag ska tolka AB:s löpsedel rätt. Är det en nyhet att en viss avdankad schlagerartist ska tillbringa nyårsafton ensam hemma? Dessutom verkar det vara valfritt om jag ska tolka artikeln rätt.

Jag tycker att de hade kunnat vinkla än mer på det där med att hundar lider på nyår. Det finns hundar som upplever varje nyår som ett rent helvete, en del måste till och med få sedativ (lugnande medel) för att de inte ska stressa upp sig för mycket. De hundägare som lämnar sina hundar ensamna på nyårskvällen bör nog vara tämligen säkra på att hunden är lugn som en filbunke och inte mår illa av alla smällar och knallar. Om inte - ger jag dem ett pekfinger och tycker att de inte är ansvarsfulla hundägare. Basta!

Jag tycker även att de hade kunnat vinkla artikeln så att den var mer allmän och beskrev ensamheten många upplever just runt jul och nyår. För hur många finns det inte som firar jul och nyår i sin ensamhet? Jag skulle tippa på att det är ganska många. Det är inget som gemene man skryter om direkt. Vald ensamhet är okey, men den som inte ens kan välja har ingen valfrihet och därmed drar jag i alla fall slutsatsen att de som inte väljer att fira jul och nyår ensam kanske tycker att det är jobbigt.

Speciellt nyår är en stor helg för många. Då ska findressen på. Det ska firas i glada vänners lag. De som inga vänner har får nöja sig med TV:s nyårsfirande, vilket kanske inte är så roligt alternativ?

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger december 29, 2006 9:33 FM