« Nyhetstorka i går? | Startsidan | Saddam Hussein får ett för lindrigt straff »

30 december 2006

Intressant avhopp

Intressant att en moderat hoppar av och kritiserar sitt före detta parti när det gäller skattetrycket för låginkomsttagare.

- Men det jag anser att partiet och alliansen borde sträva efter är att höja grundavdraget väsentligt för alla. Det skulle också komma fattigpensionärer och långvarigt sjukskrivna till del. Vi har ett extremt högt skattetryck på låginkomsttagare i det här landet, säger Ingegerd Troedsson.

Ja, skattesänkningarna som aviserats kommer inte att bli som utlovat inför valet. Den där tusingen som utlovades i skattesänkning har visat sig reduceras rejält för låginkomsttagarna genom allehanda pålagor.

För att inte tala om jakten på arbetslösa.

Under 2007 kommer det även att bli tuffare för de arbetslösa. Regeringen sänker inkomsttaket från 20 075 till 18 700 kronor. Efter 200 dagar kommer ersättningsnivån att sjunka från 80 procent av lönen till 70 procent. Efter ytterligare 100 dagar upphör ersättningen och ersätts med en jobbgaranti på 65 procent.

Det gäller att regeringen infriar sina löften om alla nya jobb som ska skapas genom deras politik. Om inte lär många arbetslösa få stora problem med ekonomin. Vad ska de vända sig när inte pengarna inte längre räcker till hyra, levnadsomkostnader och mat? Kommer socialbidrag bli nästa steg eller kommer de att lämnas vind för våg?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 30, 2006 3:36 FM