« Bloggutmaning - önskningar inför 2007 | Startsidan | Nyhetstorka i går? »

28 december 2006

Everyones Internet

Hur man än vrider och vänder på det så kommer en del att tycka att det är fånigt att skicka bloggutmaningar, delta i bloggstaffetter eller svara på fredagsfyror. Andra tycker att det är en kul grej. För de allra flesta är det inte det som är navet i bloggen, utan bara en slags utvidgad bloggemenskap som uttrycks på detta sätt.

Fast nu börjar bloggosfären bli så stor att den nästan är oöverblickbar, jämfört med några år sedan. Men att länka till och kommentera hos andra anser jag fortfarande vara en viktig del i byggandet av bloggosfären. Ett litet Internet inom Internet. Vad vore Internet utan länkar? Det är länkar som bygger det spindelnät som Internet är uppbyggt som. Det är därför sökmotorerna kallas spindlar.

Vad vore bloggar utan kommentarsfunktioner? De finns för att andra ska kunna kommentera det bloggaren har skrivit, tillägg till texten, ris alternativt ros eller bara lite smalltalk. Det vore ganska tråkigt att bara sitta och läsa bloggtexter, ibland ger kommentarerna lika mycket som själva inlägget.

Detta skrivet på grund av en kommentar i mitt förra inlägg som jag tycker bara är så enfaldigt fånigt.

En nåd att stilla bedja om vore väl att bloggare skulle hitta något att skriva om i stället för att försöka mobilisera andra bloggare att kommentera. Det är så fantasilöst att beige bara är förnamnet.

Jag tror inte att den som skrev denna kommentar vet speciellt mycket om bloggosfären.

Vad jag vet så brukar de bloggare jag läser inte ha några problem med att "hitta på" något att skriva om, utan tvärtom. Jag satte ordet hitta på inom "-tecken då det känns lite malplacerat. Att hitta på för mig är lite synonymt med fabulera, fabricera, ljuga, koka ihop något, sno ihop, fejka eller svarva till.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 28, 2006 10:29 EM