« Inga uppmuntrande nyheter | Startsidan | Sukralos »

18 juli 2006

Dyr astmamedicin

Inte undra på att AstraZenecas aktier är så högt värderade - 417.50. Jag fick en smärre chock när jag skulle hämta ut min medicin, Symbicort Turbuhaler. Priset på 3 x 120 doser är 1567 kronor.

Vi har visserligen ett högkostnadsskydd på Apoteket, men tusen spänn fick jag hosta upp (jag hämtade även ut annan betydligt billigare medicin). Hur känns det i plånboken för någon som har det knapert ställt men måste ha denna medicin? The first cut is the deepest är väl en fras som kan tillämpas här, ett stort hål i plånboken.

Jag har inga problem att hosta upp en tusing, men tankarna far till dem som inte kan hosta upp dylika summor eller i alla fall får leva på bröd och vatten resten av månaden för att kunna lösa ut sin medicin.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 18, 2006 10:52 FM