« Statsterrorn och terrorn oroar | Startsidan | Dyr astmamedicin »

18 juli 2006

Inga uppmuntrande nyheter

Morgonnyheterna var inte så uppmuntrande nu på morgonen.

Saxat från SVT:

Femtio döda i attentat söder om Bagdad. Minst 50 människor dödades och ett 90-tal skadades under måndagen vid ett sprängattentat mot marknaden i en shiitisk del av Mahmudiyya, söder om Bagdad

Två bilbomber sprängdes och att beväpnade män sköt urskillningslöst på marknadsplatsen. Hur kan civilbefolkningen skydda sig mot sådant? Det går inte.

Saxat från SVT:

Många svenskar fast i södra Libanon. Några hundra svenskar som befinner sig i södra Libanon kan bli kvar, trots att läget är som svårast där. Enligt UD är det för riskabelt att evakuera.

Även här verkar UD mer alert. Hundratusentals har flytt landet. Det talas om värsta krisen i Mellanöstern på 20 år. Jag hörde på nyheterna i går att hatet mot västerlänningar eskalerar. En journalist berättade att hon och hennes team fick lämna en skola väldigt snabbt då stämningen blev mycket hotfull.

Det är som jag misstänker.
Våldet föder hat.
Hat mot allt som har med väst att göra.
Den utvecklingen är inte bra.
Det kan inte komma något gott ur detta.
Terroristerna lär få lätt att rekrytera nya adepter.
Jag tror att Israel har blivit fartblind.
Fattar de inte vad konsekvenserna kan bli
av aktionerna i Gaza och Libanon?

Saxat från SVT:

262 omkom i tsunami i Indonesien. Dödssiffran efter gårdagens tsunami på den indonesiska ön Java har höjts till minst 262. Omkring 160 personer saknas och 23.000 har flytt från sina hem. Två svenska barn saknas.

Det sägs att det finns svenskar med bland de omkomna, men de uppgifterna är tydligen inte bekräftade än. Personal från Sveriges ambassad i Jakarta har åkt till området, lite har UD lärt sig efter den stora tsunamin.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 18, 2006 7:56 FM