« Hästar ska slippa leva ensamma | Startsidan | Jaha, så var det med den säkerhetskänslan »

25 maj 2006

Två boktips taget från Bokbussen 23 maj

Två boktips som jag snappade upp via programmet Bokbussen. Du som inte såg det programmet den 23 maj eller brukar se Bokbussen, gör ett undantag och kolla in det via SVT:s webb, eller se reprisen på lördag i 2:an 11.00.

Ett annat Israel
- min resa över den judisk-arabiska gränsen av Susan Nathan

En fattig familjs hem tar bara fem minuter att riva
- livet i skuggan av konflikten av Pernilla Ahlsén

De som kritiserar Israel brukar ofta kallas antisemit (person som är fientligt inställd till judar). Men det är inte korrekt. Man kan kritisera Israel på andra grunder, men det verkar en del ha svårt att sära på.

Jag såg filmen Checkpoint och förfärades över hur lokalbefolknigen behandlades vid vägspärrarna.

Paradise Now är en film som Olydig skriver om.

Jag försvarar inte självmordsbombare. Jag är emot terror och terrorism. Men vilken roll har bildandet av staten Israel i händelseutvecklingen genom tiderna och Israels eget agerande?

Läs gärna min text Svårt att ta till sig allt.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 25, 2006 4:14 EM