« Flexicurity - den danska modellen | Startsidan | Bloggskvaller eller kvällspresskvaller, vad är skillnaden? »

23 maj 2006

Gräsrotsbloggarna är lika viktiga som de politiska bloggarna inför valet 2006

Har jag fel?
Eller har jag rätt?

Jag är en gräsrot, eller rättare sagt ett ogräs bland alla gräsrötter, men gräs och ogräs hör ihop. Jag ser mig själv som en liten maskros, envis och djupt rotad i myllan. Jag är en vanlig Svensson, men kanske ändå inte en riktig, riktigt vanlig Svensson :).

Jag har inga högskolemeriter. Jag är inte någon akademiker. Jag är en vanlig arbetare. Jag började jobba när jag var sexton år. Jag har alltid varit med i facket och under några år fackligt aktiv i nuvarande SEKO som studieombud. Visst ångrade jag senare att jag inte läste vidare, för jag hade potential för det – men jag var oerhört skoltrött och hade en jobbig pubertet.

Jag har i alla fall i yngre år gått en del utbildningar, en tre terminer lång utbildning som skötare i psykiatrisk vård (allmänt kallat mentalsköterska) och tvåårigt tekniskt gymnasium via Komvux, frånsett två ämnen jag inte orkade avsluta, utan jag lade ned projektet. Det var jobbigt att gå och läsa på kvällstid och samtidigt arbeta. Jag har gått en hel del terminskurser som IT/PC-samordnare och kvällskurser, exempelvis Poppius och liknande kurser på Folkuniversitetet.

Min arbetslivserfarenhet är bred och spännvidden är ganska intressant, från sjukvård, till teletekniker och sedan Internet för hela slanten som projektledare på Tele2. Jag har haft andra ströjobb mellan varven. Telefonist, hemvårdare, kassörska, postiljon och väktare är bara några exempel. Jag förstår mig inte på människor som jobbar hela sitt liv på samma jobb. Jag brukar säga att fem år är max, sedan är det dags att sadla om.

Jag tänkte på det när jag deltog i Nätrot att inför valet 2006 behövs vi allihop. Jag driver ingen personlig politisk blog som Esbati, vilken jag ofta läser. Helle Klein är också en av mina favoriter. De spelar i en helt annan division än vad jag gör.

Men jag envisas med att stundtals skriva om politik i min blog, sett ur mitt gräsrotsperspektiv och grundad på min livs- och arbetserfarenhet. I mina ögon är det mesta som rör samhället politik. Jag tror att det kanske finns en och annan som kan ta till sig det jag skriver och förstår vad jag menar, kanske rent av bättre än på en renodlad politisk blog. Jag hoppas i alla fall det.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 23, 2006 5:30 EM