« Sandbullits | Startsidan | Svajig blog »

18 december 2005

Våldtäkt

Enligt tidningen Metro i går har det skett ungefär en våldtäkt varannan dag i Stockholm sedan första november och då är inte våldtäkter i övriga landet inräknade, samt de som aldrig ens anmäls.

Jag tänker närmast på den brutala våldtäkten i Umeå där kvinnan nästan strök med då våldtäktsmannen använde extremt mycket våld och bland annat bet av en bit av hennes öra.

November och december. Alla är mer eller mindre påpälsade, ingen kan påstå i alla fall att kvinnan var lättklädd och utmanande, vilket annars ofta brukar vara ett argument för att få det till att kvinnan har sig själv att skylla. Höj straffet för våldtäkt.

Det kanske kan verka preventivt. Något annat sätt finns inte, förutom att öka belysningen på allmänna platser och gångvägar, samt att vi alla kanske skulle bry oss lite om vad som sker runt omkring oss. Jag tänker då på tjejen som våldtogs i äventyrsbadet, där det var fullt med folk men ingen ingrep, någon borde ha fattat vad som pågick tycker jag.

Pepparspray är inte lagligt och jag tycker nog att det kanske är lika bra, för skulle det tillåtas finns risken att det skulle missbrukas i helt andra syften.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 18, 2005 6:46 FM