« Bloggtreklöver 67 | Startsidan | Hej då Mozilla :( »

6 juli 2005

Valfläsket bör stekas tidigt inför valet 2006

100 000 nya jobb är moderaternas vallöfte. Kanske de har sneglat på sidor som http://www.hyrlett.nu/ eller eller drömmer våta drömmar om subventionerade pigor?

En höginkomsttagare som tjänar över 452.000 kronor om året vinner 17.000 kronor på moderaternas förslag. De som tjänar kring 150.000 får 500 kronor extra efter skatt och bidrag och de som tjänar kring 200.000 kronor per år vinner cirka 3.800 kronor. Män vinner betydligt mer än kvinnor.

Varför blir jag inte förvånad över siffrorna. Förut var det annat ljud i skällan, då skulle låg- och medelinkomstagare tjäna mest på moderaternas tänkta skattesänkningar. Jag tolkar inte siffrorna ovan som om det verkar vara aktuellt längre. Det blidde en liten tummetott.

Läs gärna det jag skrev om i texten Knaperstekt valfläsk, som motsäger dessa nya siffror.

Sänkta bidrag lär inte skapa fler jobb, det är jag tämligen överygad om. För jobben finns ju inte. Akademiker går arbetslösa. Folk över 50, som passerat bäst före datum, går arbetslösa. Ungdomar utan arbetserfarenhet går arbetslösa. Jag kan fortsätta att rabbla men det räcker nog med dessa exempel.

Skatterna ska sänkas för de som arbetar och företagen ska på olika sätt stimuleras att nyanställa (tveksamt om det ger resultat), men det låter ju bra. Kan moderaterna garantera att den svenska välfärden inte avrustas?, För den bekostas ju med skattepengar skola, sjukvård, barnomsorg, äldrevård m.m.

Nej du Reinfeldt, mig lurar du inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 6, 2005 8:12 FM