« Test | Startsidan | Pingpongpingare »

3 juni 2005

ShopExpress

ShopExpress

Vill du handla snabbare? Ja, så står det på reklambladet jag fick. Vetesjutton om jag kommer att handla snabbare genom att jag själv ska registrera varje vara via handscannern. Det blir ett extra moment.

Jag är van att bara slänga ned varorna i kundvagnen huller om buller, sedan gå till kassan och stapla upp dem på bandet, för att sedan ösa ned dem i kassarna. Handla är det värsta jag vet.

Momentet att packa upp och packa ned kommer att försvinna. Det verkar faktiskt smidigt att ställa sina fyra kassar i vagnen och redan i butiken packa varorna i kassarna, efter att ha handscannat dem givetvis.

CoopForum säger att de nu i början ska göra slumpvisa kontroller på 30 procent av dem som handlar med handscannern, samt att de kommer att minska kontrollerna efter hand. Nå, vill de göra en kontroll av mig tänker jag bara slå mig ned och läsa tidningen. Inte packar jag upp och ned varorna en extra gång.

Varför skaffa en handscanner då? Jo, köerna vid kassorna kanske blir kortare, kanske inte i början men senare – när fler och fler använder handscanner. Förhoppningsvis. Helst skulle jag vilja sitta hemma och handla, men ingen nätbutik levererar varor här ute på landet – inte vad jag har kunnat hitta i alla fall.

Svinn lär det bli. Det är jag övertygad om. Jag kommer inte att försöka luras, eller "glömma bort" att scanna varor som många antagligen kommer att skylla på. Ärlighet varar längst, dessutom är det likvärdigt med snatteri att underlåta att scanna varor misstänker jag. Vem vill vara en snattare?

Jag hoppas att ingen av personalen kommer att bli överflödig och varslad. Jag misstänker att det är en option som kommer förr eller senare.

Min gissning blir att nästa naturliga steg är att förse alla varor med RFID-etiketter och att kunden får ställa in kundvagnen i ett bås och alla etiketter avläses automatiskt och vips kommer slutsumman fram och det är bara att betala med sitt kort. Kontanter? Nej, det vill nog handeln bli av med.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 3, 2005 6:06 FM