« Sörjd och saknad av... | Startsidan | Vad händer just nu? »

25 januari 2005

Ni jävla extrem feminister

Jag fick ett mail i fredags:
hej Annica.. Tyvärr är jag ganska trög, så jag undar om du kan förklara scriptet Heta Länkar - byta bild vid onMouseOver lite närmar tack?
MVH//xxxxx

Jag svarade i söndags:
Läs om anvisningarna och tanka hem zippen och testa på datorn så får du nog grepp om hur det funkar. Min beskrivning går inte att göra mer utförlig än vad jag redan har skrivit. Du måste testa, trial and error.
mvh
Annica

Exemplet det gäller är detta. Jag har aldrig tidigare fått klagomål på att det är obegripligt. Jag anser fortfarande att det bästa sättet att lära sig HTML är trial and error. Tanka hem scriptet, kolla in koden och testa, pröva och öva. Det är det som ger lärdomar om hur det funkar.

Nu i morse (07:37) fick jag detta mail som svar:
Klart som fan att det kunnde göras tydligare.. tex kunnde du sakt att man även kan göra så här: <snip>två exempel bortklippta för att inte avslöja skribentens url</snip> Eller en nogrannare anvisning istället för att bara skriva in "knapp1" här och var och en bild adress.. Skriva ut bildadresena på de två ställena bild1.jpg och bil2.jpg och inte bara skriva loadImage("knapp1","brev.gif","brev1.gif"); uppe i texten utan att direkt beskriva vart och hur det ska användas.. Men jag vet nog vad som är felet! Jag är ju kille.. Och du verkar ju vara precis som de flesta feminist jävlar, anse att vi killar är mindre värda och att kvinnor är så mycket bättre och ska ha all makt och att männen hellst ska utrotas!! Jag är för jämstäldhet, men ni jävla extrem feminister är det inte! Ni vill att männen ska vara underlägsna! Förbannad rasism, och det kallar ni rätvissa va? Du kan ju göra det tilläget på din sida så vi killar slipper göra oss besväret att din sida bara är välkomen för kvinnor!!

Det enda jag orkade svara var:
Jag förstår inte din sammanblandning med att du är kille eller inte. Tycker du inte själv att du överreagerar nu?
mvh
Annica

Ibland undrar jag lite över livets mysterier. Varför ska människor vara så elaka mot helt främmande människor? Hade han varit lika elak om det varit en kille som svarat och skrivit HTML-guiden? Kritik är bra, men bara om den är konstruktiv. Nu kunde jag faktiskt inte finna något konstruktivt i detta mail, så några ändringar i anvisningarna lär jag inte göra. Jag tycker det är tråkigt att göra en html-fråga till en feministfråga. Det finns ingen rimlig koppling ens. Jag har svarat på mail angående HTML-frågor sedan 1996, men nu börjar jag fundera på om jag inte ska hänvisa alla som mailar mig privat till anslagstavlan.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 25, 2005 8:53 FM