« Efter Kalle Anka vankas det stryk | Startsidan | Jättevågor i Phuket »

25 december 2004

Terrorhot i Thailand

Åk inte på semester till Phuket eller Krabi, varnar terrorgruppen Pulo. Enligt Aftonbladet tros Pulo ha sitt högkvarter i Sverige, troligen i Skåne, där organisationen leds av thailändare i exil. Hallå Säpo! Har ni läst Aftonbladet?

Det planeras tydligen attacker mot flera turistorter i Thailand nästa år (vilket bara är en vecka bort) – bland annat Pattaya och Phuket. Jag får hoppas att de väntar till efter mitten av januari.

Jag var där i februari när fågelinfluensan härjade som värst. Tyvärr var det något som researrangörerna höll väldigt tyst om på plats, men det gick ju att läsa om det på nätet. B. var orolig som attan här hemma. Jag var aldrig orolig. Jag åt kyckling varje dag. Jag undvek dock att besöka marknader med levande höns till salu, det var den enda försiktighetsåtgärd jag tog.

Det är knappt en vecka tills jag far dit igen. Inga marknader med levande höns till salu står på agendan, men annars är jag inte orolig för fågelinfluensan. Jag är inte heller orolig för dessa terrorvarningar heller. Sunt förnuft är det som gäller. Nattklubbar och turisttäta barer elller restauranger är det bara att undvika. Jag har väldigt svårt att tro att de tänker bomba korallreven där jag tänker tillbringa den mesta tiden snorklandes och njuta av Thailands undre värld (i vattnet). Flygplatsen är väl det enda stället jag kommer att vara extra vaksam på.

Förresten, trafiken är den värsta faran, för någon vecka sedan kraschade en turistbuss och flera svenskar skadades. Det var inget jag höjde ett ögonbryn åt, utan tvärtom – det förvånade mig inte ett dugg. Folk kör som galningar i den täta trafiken och olyckor händer ofta.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 25, 2004 10:23 FM