« Ta det lugnt i helgtrafiken | Startsidan | Terrorhot i Thailand »

24 december 2004

Efter Kalle Anka vankas det stryk

När Kalle Anka och hans vänner har firat slut i rutan, julmaten är uppäten, glögglasen är tömda och annan sprit har intagits brukar det vankas stryk ute i stugorna – då är det inga julklappar som får barnens ögon att tindra, nej – mer att tåras. Nej, detta är inget jag hittar på utan jag läste det i tidningen Stockholms City.

Det var en polisman som berättade att julhelgen brukar börja lugnt, men efter Kalle Anka tonat ut ur rutan brukar larmen dugga tätt om lägenhetsbråk, fylla och misshandel. Ute på stan är det lugnare än normalt enligt polisen. Hur många barn måste denna jul se och höra på dessa lägenhetsbråk? Vilken fröjdefull jul. Ja, full – i takt med att flaskorna töms.

Så efter Kalle Anka blir det stryk kanske inte var en sådan dum rubrik?

Något att fundera på i det vanliga julmyset?

Vi har ätit gott (inget julbord), haft lite julmys, massor av tända ljus, brasan har sprakat hela dagen och jag har syndat och ätit flera praliner ur en Aladdin-ask till kaffet. Jag har gått ned 41 kilo nu, så jag tänker synda lite till i jul :). Det är jag värd. Nu ser jag framemot filmen Babe 19.30 i tvåan. Jag har sett filmen flera gånger, men jag kommer att sitta klistrad framför TV:n som ett barn och se grisen Babes öden och äventyr en gång till. Skratta och gråta. Bara finnas i nuet. Leva mig in i filmen. Som ett barn.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 24, 2004 2:12 EM