« REA | Startsidan | Malte och Chadie i K2 »

2 december 2004

Bloggare i soffan

Nicklas Mattson (jobbade tidigare på InternetWorld) och PJ (Svd-bloggaren) var gäster i morgonsoffan i SVT. De skulle prata om bloggning. Nicklas var väl den ende som försökte få lite perspektiv på det hela och sa att dagbok på nätet har funnits länge. Men PJ verkar leva i sin egen lilla värld, hans blog är bäst, vackrast och störst. Man M Å S T E ha ett budskap. Det handlar om interaktivitet. Fast på PJ:s blog finns intet av detta. Det är i så fall om han nu anser att han har en slags en-vägsinteraktivitet på sin blog. Han skriver. Besökaren läser.

Antalet bloggar i Sverige uppskattades till ungefär 200. Men hallå! Hur är det med matematiken? Hur de kan få fram denna summa förstår jag inte. Det är kanske bara vissa bloggar som räknas? Jag vet att en del ser ned på kattbloggar och personliga bloggar, eliten vill väl inte ens sortera dem under epitetet bloggar. Men kom i håg – de var först. De har funnits länge. Slipsnissarna och den intellektuella eliten har halkat in på ett bananskal, långt efter dessa som som tydligen inte räknas.

Men tyvärr, eller som tur är i alla fall i mina ögon, är det inte en viss klick som har patent på det här med bloggning, även om det kan verka så. De som såg PJ och Nicklas Mattson i TV-soffan lär inte ha inspirerats till den milda grad att de tänkt – nu ska jag slå slag i saken, kasta mig över datorn och skaffa mig en blog för det låter ju riktigt, riktig kul och intressant. Nej, allvarligt och gubbigt var det. Fast Nicklas är både söt, rar, trevlig och en ödmjuk person så jag ska inte skälla på honom :). Bara lite...

// Annica Tiger - varken eller

Annica Tiger december 2, 2004 9:24 FM