« Fågelinluensan | Startsidan | Stuvad hund som lunch? »

2 november 2004

Samma visa varje år

Det är samma visa varje år.
Lär sig aldrig bilisterna något?

Halkan överraskade Stockholmsbilister - igen! Jag hörde att det vid Stäket inte bara varit en olycka, som nämns i tidningen, utan även flera avåkningar. Då är det bara att räkna ut att det i hela Stor-Stocholm måste ha skett en hel del incidenter.

Har den moderna människan tappat förmågan att tyda naturens tecken? Har vi tappat respekten för naturens tecken? Det är precis som om V Ä G E N icke är en del av naturen.

Kyla..det kan vara halt på vägen. Vägen ser blank ut..det kan vara halt på vägen. Broar och viadukter..det kan vara halt på vägen. Skuggiga vägpartier..det kan vara halt på vägen. Bilrutorna måste skrapas..det kan vara halt på vägen. Rimfrost på marken..det kan vara halt på vägen. När du går till bilen och känner att det är lite slipprigt på marken..det kan var halt på vägen.

Om solen ligger lågt framför dig finns det risk för att bländas och hastigheten bör anpassad efter det faktumet. Solglasögon hör inte bara sommaren till. Varje bilist borde ha ett par liggande i handskfacket, året om.

Att anpassa hastigheten efter väglaget är inte heller en dum idé. Att hålla avstånden är än mer viktigt under vinterhalvåret. Det är dock sällan storstadsbilister gör det. Bra sommardäck är ett måste på hösten, om det inte märktes i somras att de var dåliga lär det märkas nu innan vinterdäcken sätts på. Vinterdäck är det nog inte många som hunnit få på än, men jag misstänker att denna vecka kommer däckverkstäderna ha mycket att göra.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 2, 2004 7:10 FM