« I skuggan av våldet | Startsidan | Lite blogghistorik »

19 november 2004

Är antalet besök viktigast?

Chadie och Lennart tar upp frågan om vad det är som triggar klickandet på länkar till bloggar som listas på www.intressant.se.

Jag personligen tycker att det är ganska sorgligt om det stämmer att sex, blog och bloggning är mest triggande. Många gnäller på tidningarnas urholkning och manipulering av rubriker och löp. Ska en del bloggar visa sig vara likadana? Som medvetet triggar med rubriker som de vet fungerar?

Farmen-XXX visar brösten är ett löp som garanterat säljer mer än ett löp som Antarktis smälter. Jag brukar ofta säga att vi har den journalistik vi förtjänar. Har vi de bloggar vi förtjänar? Nej, så långt vill jag inte gå, men fenomenet Chadie och Lennart tar upp är intressant och kanske kan leda till eftertanke.

Vad vill du med din blog? Få besök? Skriva passionerat om det som intresserar dig? Bara slänga ut några rader text och några länkar? Jag har hellre 50 intresserade besökare som läser mina texter och kanske till och med orkar kommentera dem, än 500 som bara surfar förbi för att de klickat på en länk eller på annat sätt hittat hit.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 19, 2004 9:18 FM