« Fredagsfyran v.43 | Startsidan | Onödig uppfinning? »

23 oktober 2004

Solskenshistoria

I går när jag satt på pendeln och läste Metro hittade jag en artikel som tyckte var intressant. IMN Suntech AB har tillverkat konstgjorda solar åt bilindustrin sedan 1988. Volvo i Torslanda använder denna produkt för att testköra i alla klimat.

Många företag och vårdinstitutioner sägs ha visat intresse för denna produkt som kallas Relight. Ett ålderdomshem i Vänersborg har en tropisk anläggning som används inom vården, men den är populär bland personalen också.

Den finns på Birka Paradise som kommer att göra sin jungfrutur om några veckor. Där kommer det att finnas ett badlandskap med konstgjorda solar och man blir brun, effekten är dock inte lika kraftig som på solarier. Fördelen att företaget har samarbetat med Statens Provningsanstalt och lyckats få bort de våglängder som misstänks orsaka hudcancer.

Låter det inte som en riktig solskenshistoria?

Priset för hemmaanläggningen beräknas bli runt 15.000 kronor och det skulle jag faktiskt tänka mig att betala. Tänk att ha den hemma och under vinterns mörka timmar få uppleva lite soligare nejder hemma i vardagsrummet? Bara att få uppleva ljuset och värmen vore stresslindrande och en lisa för själen. Ljusterapi är ett sätt att stå ut med mörkret under vinterhalvåret. Att man kanske får en lite snyggare brun kulör är bara en bonus. Vinterns kranka blekhet står sig slätt gentemot detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 23, 2004 6:42 FM