« Internet går under 2006 | Startsidan | Solskenshistoria »

22 oktober 2004

Fredagsfyran v.43

Veckans fredagsfyra.

1. Vilken bok läste du senast eller läser just nu?

Dödens stad av Michael Connelly avslutade jag i går.

2. Kan du kortfattat berätta vad boken handlar om och vilket betyg mellan ett och fem får den?

Efter att ha läst fem gripande böcker på raken som tagit upp hur kvinnorna lever i de länder där de har Koranen som rättesnöre kände jag att jag behövde få rensa hjärnan lite och valde att läsa en Harry Bosch-deckare, som legat på vänt ett bra tag. Polisromaner har jag alltid haft en svaghet för och Harry Bosch svenska motsvarighet är väl närmast Wallander. En enstöring till polis, bra på sitt jobb men sämre på att leva livet som civil. Boken handlar om en hund som hittar ett ben. Ett tjugo år gammalt mord avslöjas. Osäkra ledtrådar. Men Harry Bosch, han ger sig inte och han löser till slut fallet, med bravur. Tre av fem tigertassar får den. Min nästa bok jag ska läsa ligger redan framme, köpt enbart för titeln skull och omslaget :). Tigerns käftar av Tom Clancy (teknothrillerns mästare) – "Sparkar men en tiger i röven måste man vara beredd att handskas med hans käftar".

3. Skulle du vilja skriva en egen bok och i så fall vad skulle den handla om?

Ja och nej. Inte just nu. Jag har skrivit i hela mitt liv. Men mitt självförtroende (eller bristen på det rättare sagt) sätter käppar i hjulet.

4. Vilken svensk författare och utländsk författare tycker du är bäst.

Moa Martinsson (jag tycker om att läsa de flesta svenska arbetarförfattare men Moa är outstanding) och John Grisham.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 22, 2004 7:15 EM