« Paradis för hypokondriker | Startsidan | Psykiatrireformens fel? »

20 oktober 2004

Audioblog

Steffanie har börjat audioblogga, på ett proffsigt sätt via en RSS 2.0-feed. Ett aber är att filerna blir så pass stora att det tar sin lilla tid via modem, men med bredband är det ju en lysande form av bloggning. Jag har programmet Audacity installerat sedan länge, häromdagen fixade jag en mikrofon och jag har testat och det funkar galant att spela in och konvertera till exempelvis .mp3 – testfil 291 kB i mp3-format.

Blacklist-listan på http://www.jayallen.org/comment_spam/blacklist.txt har inte uppdaterats på snart 10 dagar. Någon som vet varför? Vart hämtar ni som har MT 3.* er lista ifrån?

BTW – kors i taket. Jag fick en uppgraderingsskiva i går via posten så jag uppdaterade Windows XP – ett infall bara, men med en CD i handen så tog nyfikenheten överhand. Ingen hade fått mig att ladda ned 75 Mb via modem, men smart drag att sända en CD måste jag säga.

Service Pack 2 gick alldeles utmärkt att installera. Det enda som jag har märkt så här långt är att modemet gick osedvanligt segt och trögt, det beror nog på att det är så gammalt att XP inte ens vill kännas vid det :). Jag kom till slut på att jag faktiskt hade drivrutiner för XP sparat i en US-Robotics-mapp på datorn, så det löste sig inom en kvart.

Däremot krånglade givetvis Norton Internet Security. Det hade jag räknat med. Men även det löste sig (hoppas jag i alla fall) efter en stund då jag laddade ned lite uppdateringar via LiveUpdate, så förmodligen har Symantec fixat till en patch för den som patchat :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 20, 2004 5:04 FM