« Plågsamma djurförsök | Startsidan | Windows XP Service Pack 2 »

7 augusti 2004

Yasser Arafat bör avgå

Två palestinska ministrar lämnat in sin avskedsansökan i dag. Är det inte dags att Yasser Arafat tar sitt ansvar och avgår? Han är en sliten gammal man. Jag tycker tecken börjar synas att han även börjar bli en gaggig gammal man. Jag tror att det behövs nya krafter som tar över regeringsmakten i Palestina. Män och kvinnor med lite mer moderna visioner och ambitioner.

De senaste veckorna har det varit mycket oroligt i de palestinska områdena. Många unga vill att det ska hända något radikalt. Bara det inte blir något för radikalt som att Hamas eller islamiska Jihad tar makten och kontrollen, bägge grupperingarna vill utplåna staten Israel och det är nog inte heller lösningen på problematiken där nere. Minst sagt.

Palestina och Israel måste få igång allvarligt menade fredssamtal och komma in på banan igen. Annars kommer det bara att bli värre och värre i en nedåtgående spiral, som snurras hårdare och hårdare tills den brister. Må den dagen aldrig komma. Kunde konflikten dem emellan lösas på ett konstruktivt sätt skulle hela världen bli en bättre plats att leva på för alla människor. Grundbulten är att det blir fred mellan Israel och Palestina. Israel måste försöka förstå detta.

Går Yasser Arafat nu kanske de som finns i regeringen sitter kvar och försöker reda ut oroligheterna och få lite stabilitet. Reformer behövs inom Fatah-rörelsen. Yasser Arafats nycker är inte bra för Palestina. Jag tänker på hans svågerpolitik och frågor som börjat uppstå vart en del biståndspengar har tagit vägen. Han har gjort ett bra jobb (allt är relativt och jag vet att många tycker motsatsen), må han avsluta det med fanan på topp.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 7, 2004 6:42 EM