« Trasdockan / Barnens hopp | Startsidan | Yasser Arafat bör avgå »

7 augusti 2004

Plågsamma djurförsök

Smärta är ingen känsla som är unik för bara människor. Djur kan givetvis också känna smärta. Huruvida en fästing kan känna smärta låter jag vara osagt, men djur med en hjärna – likt oss – (fast en del människor tycks sakna dito) kan känna smärta. En apa, som är vår närmaste släkting, kan definitivt känna smärta.

Det bevisar dessa bilder klart och tydligt. Ett laboratorium i Munchen knutet till det stora amerikanska läkemedelsföretaget Covance opererar apor utan bedövning. En journalist sökte anställning enbart i syfte för att wallraffa på labbet och han smygfilmade hur de misshandlar och missköter djuren. Programmet "Frontal 21" sändes i tysk TV.

Läkemedelsföretaget Covance försökte stoppa visningen av den grymma behandligen av deras försöksdjur genom att försöka stämma skjortan av journalisten á la USA-vis. Men det gick inte.

Ytterligare ett incitament att problematiken med att djurförsök ska tas på allvar. Det kan inte vara meningen att djuren ska lida på detta sätt. Vad försigår bakom andra stängda dörrar?

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 7, 2004 11:00 FM