« Yasser Arafat bör avgå | Startsidan | Källkritik är A och O »

8 augusti 2004

Windows XP Service Pack 2

Längst ned i artikeln på IDG står det:
Microsoft har varnat för att Service Pack 2 kan påverka redan befintliga tillämpningar.

Det är en mening som oroar mig som användare. Service Pack 2 för engelska har redan släppts och här hittar jag ingen information om detta. Är det en information som normalanvändaren inte anses behöva? Shit happens, as usual dealing with Microsofts products? Är det den mentaliteten Microsoft tycker att vi ska ha?

För min del egen del är det viktigt att få redan på om mina redan installerade program kommer att fungera lika klockrent som förut, eller om installationen av Service Pack 2 kan orsaka problem med vissa program. Fast det kanske bara är jag som har för stora krav?

De flesta nya finesser och uppgraderingar verkar röra program eller funktioner jag inte använder som Outlook Express, Windows brandvägg och Internet Explorer. Windows Messenger har jag redan stängt av och avinstallerat på min dator.

Min dator är ingen märkesdator utan ett specialbygge. Men jag gick till HP (hittade ingen info hos Dell) och kollade vad de skrev om Service Pack 2. "Innan du uppgraderar till SP2 kan du behöva hämta ytterligare SP2-kompatibla programvaruppdateringar eller vidta andra åtgärder för att förbereda datorn."

Det verkar vara som om en del HP-relaterade programvara kommer att orsaka problem eller kräva uppdatering. HP flaggar även för att andra program kommer att beröras.

To ensure that your system is optimized for Windows© XP Service Pack 2, we have provided a list of critical and recommended items to check (more details on each coming soon). Software Updates to Watch:
* Symantec Norton Antivirus
* Symantec Norton Internet Security
* Intel Graphics Drivers

Jag avvaktar tills mer information kommer.
Antagligen kommer en del kanske att dela
med sig av information om det har
fungerat eller inte fungerat i sina bloggar?
Dessutom har inte den svenska versionen lanserats.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 8, 2004 7:27 FM