« Biologisk krigsföring | Startsidan | The American Dream »

28 augusti 2004

Swift Boat Veterans for Truth

The Real Story on John Kerry´s Military Service. En grupp republikanska vietnamveteraner (Swift Boat Veterans for Truth) som stödjer Bush har satsat stort på en reklamkampanj för att smutskasta John Kerry. Den sanna historien? Lögner blir inte sanningar bara för att de upprepas. Det som är sanning för vissa är oftast osanning för de flesta, i alla fall när det gäller politik.

Det har ryktats om att denna kampanj mot John Kerry har stötts av kampanjdeltagare på Bush sida. Ryktena om detta var inte tagna ur luften har det visat sig. Benjamin Ginsberg var rådgivare i Bush återvalskampanj samtidigt som han gav juridiska råd åt dessa republikanska vietnamveteraner. Benjamin Ginsberg var inte den första som fick lämna Bush-lägret på grund av detta politiska lågvattensmärke. I lördags tvingades den pensionerade översten Ken Cordier avsluta sitt uppdrag eftersom han själv personligen hade medverkat i ett reklamavsnitt producerat av denna republikanska grupp av vietnamveteraner.

Gruppen verkar ha mycket pengar att röra sig med. Deras veteranpensioner lär inte täcka kostnaderna för deras aktiviteter :). Vart kommer alla bidrag ifrån? Det är 10.000-kronorsfrågan för i dag.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 28, 2004 6:19 FM