« Skanska vill sänka lönerna | Startsidan | Påven är en feminist »

31 juli 2004

Skjut inte

Lång planering, upplåsta celldörrar, insmugglade mobiler, mutad vakt, vapen, gisslan, medhjälpare med flyktbil och några av Sveriges farligaste fångar kunde fly från Hall. En kvartett tuffa grabbar, med miljoner från tidigare kupper – som antagligen finns utplacerade lite här och var. Erfarna rymmare. Vana att hålla sig undan polisen. Män med vapen, män utan hämningar, män som har dödat eller förmodligen beredda att döda. Men vad hände? Upp som en sol, ned som en pannkaka.

Rymningen kom tydligen av sig av den anledningen att rymmarna inte kunde hantera en kompass och läsa kartan. Borde de inte ha övat lite innan? Eller planerat lite bättre. Flera flyktbilar. Flera alternativ om det sket sig. De som ansetts som tuffingar har nog inte så mycket pondus längre bland andra kriminella. Det är bara bra. De förtjänar ingen pondus. De är och har alltid varit misslyckade skitar, som valt en väg som inte leder någon vart. De är inga förebilder för någon numera hoppas jag.

Myggbiten, utmattad och uppenbarligen rädd skriker Tony "Skjut inte" när han grips. Så klart polisen inte sköt. Svensk polis skjuter inte folk om de inte absolut måste. Tony och hans kumpaner visade inte samma barmhärtighet mot poliserna som dödades i Malexander. Är han förmögen att dra dessa paralleller? Förstår han vad han har gjort? Ångrar han sig?

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 31, 2004 7:48 EM