« Morgonstund har guld i mund | Startsidan | Risker med IP-telefon »

7 juli 2004

Lika lön för lika arbete

Lika lön för lika arbete.

Så enkelt. Så självklart. Kan tyckas.

Denna slogan har hängt med några år och tycks så få göra i många år till. För det verkar långt till lika lön för lika arbete. Nå, det är ju inte så länge sedan vi kvinnor fick rösträtt (drygt 80 år) så det kanske är för mycket begärt :( *obs – ironi*

Fackförbundet Jusek har gjort en undersökning och den ger vid handen att det tydligen finns en tjejtaxa och en killtaxa inom akademikeryrkena i privata företag. Annars tror ju många att löneskillnaderna oftast finns inom låglöne- och kvinnodominerade yrken. Tendens är lika över hela arbetsmarknaden.

När privata arbetsgivare anställer nyexaminerade akademiker får tjejerna 1.500 kronor mindre i ingångslön än sina manliga kursare. Störst är löneskillnaderna för den majoritet nyexaminerade som inte löneförhandlar. Där får tjejerna 2 000 kronor mindre.

Hur man än vrider och vänder på fakta så kan jag bara tolka det som att kvinnorna är mindre värda hos privata arbetsgivare. Är det för att en kvinna ofta blir gravid så småningom? Nå, skulle fler män dela på föräldraledigheten vore den faktorn inte längre avgörande.

Även om tjejen så går i clinch med arbetsgivaren och löneförhandlar får de ofta lägre ingångslön än vad en kille skulle ha fått. Löneskillnaden följer sedan oftas med resten av deras aktiva arbetsliv, om de stannar kvar i samma sektor. Vilket påverkar kommande pension med mera.

För två år sedan slog Jusek larm om stora ingångslöneskillnader mellan könen inom den statliga sektorn. Det tog tydligen skruv. För andra året i rad finns här inga skillnader i ingångslön mellan könen. Men tyvärr så rusar männens löner snabbare i den statliga lönetabellen redan efter ett år. Även här finns alltså fortfarande en tjejtaxa, eller tjejtariff kanske man ska kalla det i lönetabellerna.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 7, 2004 4:52 EM