« Vatten och musik | Startsidan | Lika lön för lika arbete »

7 juli 2004

Morgonstund har guld i mund

När jag steg upp i morse kastade jag ett öga på termometern utanför köksfönstret. Modesta nio grader varmt. Huvaligen. Jag gick ut och satte mig på verandan med en kopp kaffe och tände en morgoncigarett. Jag njöt av stillheten och morgonljuden runt omkring mig, tupparna som gal inne i hönshuset, ekorrarna som rasslade runt i träden och en och annan morgontidig fågel som testade rösten inför dagens konsert. Men något saknades.

Värmen saknas. Det är inte speciellt varmt och ljuvligt när det bara är nio grader varmt. Mina tankar for till alla dem som legat ute i natt i tält eller husvagn. De måtte ha haft det kylslaget och kanske även blött, beroende på vart i landet de slagit upp sina bopålar. Svensk sommar i ett nötskal? Det verkar i alla fall vara årets melodi.

Jag gillar att tälta, dock var det några år sedan sist. Jag vill inte slå upp tältet på tättbefolkade campingplatser utan jag vill hellre tälta lite vid sidan om allfartsvägarna. Jag har aldrig förstått vitsen med att campa på campingplatser tätt ihop på små utmätta fyrkanter, en eller två meter mellan tälten eller husvagnarna – eller vad nu brandskyddslagarna kräver.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 7, 2004 8:14 FM