« Papperstigrar | Startsidan | Bondfångare i nya kläder »

22 juli 2004

Homfobi ingen sjukdom

Högerextremister från hela landet planerar en attack mot Pridefestivalen i Stockholm nästa vecka, enligt Aftonbladet.

Jag hoppas inte det blir någon repris på förra året då några knäppgökar under förra årets parad gav sig på deltagarna i paraden och särskilt en kille drabbades allvarligt. Det hindrade tydligen inte knäppgökarna att barn var i farozonen.

Jag har aldrig förstått varför en del lider av homofobi. Jag ogillar föresten ordet homofobi, fördomsfull är mer korrekt. För just koppligen med ordet fobi som betyder sjuklig ångest är märklig. Homofobi är ingen sjukdom, likt agorafobi och klaustrofobi. Jag har aldrig hört talas om att någon blivit fri från sin homofobi genom psykoanalys, terapi eller fobiträning. Fast det kanske är precis vad högerextremisterna behöver.

Min man har lite fördomar om homosexuella. Jag har gett upp att försöka få honom att se det på samma sätt som jag gör. Jag förstår inte varför gemene man inte kan acceptera att alla inte är stöpta i samma form när det gäller kärlek. Vad folk har för sexuella preferenser spelar ingen roll för min del. Jag struntar vad folk gör i sängen, bara de inte gör det i min säng ;-).

BTW - någon som tänker kolla på paraden? Jag har funderingar att åka in till stan och kika på den. Förra årets parad var toppen och jag tror inte den blir sämre i år.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 22, 2004 5:14 EM