« OS i dopning | Startsidan | Mälardalens högskola »

18 juli 2004

Ers Kungliga IQ

Men lilla Madde. Ursäkta om jag kommer att vara lite ironisk, men du har bäddat för det. Är du ute i blåsväder igen? Eller rättare sagt själv orsakat blåsvädret, i form av fortkörning. 160 kilometer i timmen? Minst. En bilist försökte haka på, men det gick alldeles för fort. Flera, som själv körde över gällande hastigheter, har vittnat om din framfart.

Är det inte körning på gågator, så är det fortkörning. Angående gågatorna kanske det är så att du behöver glasögon? Jag menar, passera så många skyltar som påpekar det faktum att du kör på en gågata och inte se dem kan ju tyda på dålig syn. För inte har väl en sådan ung flicka som du problem med att förstå vad ordet gågata betyder? Gå - flanera, gata - trafikled i tätort. Gågata, trafikled för gångtrafikanter. Eller har du inte gjort körkortsprovet? Det kanske man slipper som kunglighet bara för att undvika att nöta på sitt Kungliga IQ. Jag minns Carola som trodde något liknande :) i direktsänd TV.

Körkortsfrågor att öva på finns på nätet, så friska gärna upp kunskaperna. För oss andras skull. Jag lovar att du blir en säkrare trafikant om du pinar dig igenom dem, för både din egen och för alla undersåtars skull.

Att köra fort är att riskera andra människors liv. Om du kör ihjäl dig själv är det väl en sak, men vid en flerbilsolycka orsakad av just din höga fart riskerar andra oskyldiga sina liv. Att sitta och tala i mobil samtidigt man rattar en Lexus är oansvarligt. Bägge händerna under täcket, nej - på ratten menar jag förstås.

– Det bara dunkade till. Det var som att bli omkörd av en motorcykel, berättar ett vittne för Expressen.

Din svarta Lexus-jeep kanske bör bytas ut mot en liten mindre snabbare bil, varför inte en Skoda? Jag byter gärna rakt av. Jag får din Lexus, så får du min Skoda. Jag åkte samma sträcka för ett tag sedan och inte höll jag dessa hastigheter, ens vid omkörning – en Skoda är inte byggd för att köra i 160. Farthållare finns inte i min bil och det är nog bara bra, för då kanske du tittar lite oftare på hastighetsmätaren. Jag föreslår ett byte rakt av. Din bil har du knappast jobbat till själv, lätt fångat – lätt förgånget. Jag kan gärna offra min Skoda och göra ett byte, bara för din skull Madde.

Madde själv förnekar givetvis att hon gjort en vansinnesfärd genom sina undersåtars rike. Jag tror mer på vittnena, än på dig Madde. Faktiskt. Ett kungligt ord är inte mer värt än en undersåtes ord. Här är det flera undersåtar som vittnat om din framfart.

– Jag är medveten om att jag vid omkörningar körde lite snabbare, men aldrig i de hastigheterna som nu påstås... Direkt efter att jag hade kört om ställde jag tillbaka farthållaren på 110 kilometer i timmen.

På motorväg får man köra 110. Det finns två filer, så inga snabba omkörningar som kräver acceleration är av nöden tvungen, så ditt argument spricker. Skulle det vara så kan man väl ligga konstant i ytterfilen i 160 och när polisen stoppar en för fortkörning åberopar man bara att man kör om. Funkar nog inte så bra för kreti och pleti. Kanske för kungen, men inte för dig.

Återigen har livvakterna från Säpo, som färdades i en BMW, underlåtit att anmäla ett brott de bevittnat. Vakthavande befäl vid Säpos ledningscentral ville inte ens kommentera händelsen. Börjar det bli besvärande allt detta? Kungen kör för fort. Nu lilla Madde. Kungen går ej att åtala, men du lilla Madde har ingen åtalsimmunitet. Så det vore på sin plats kanske med en liten anmälan för syns skull? En polis är skyldig att rapportera brott, även om han så jobbar som livvakt på Säpo.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 18, 2004 4:42 EM