« Kryonik | Startsidan | Val, fluor och fotboll »

13 juni 2004

Röstat och klart väder

Då har vi varit och röstat.
Vi var de första besökarna i vallokalen.
Det gick snabbt och smidigt.

Jag kan säga så mycket att inte röstade jag blått.

På tal om moderater.

Westerberg är en moderat som alltid gnäller på sossarna på ett drygt och arrogant sätt och är en ivrig förespråkare för allehanda skattesänkningar som oftast bara gynnar välbeställda och företag. Nu misstänks familjen Westerbergs företag ha anlitat billig polsk arbetskraft. Att betala folk anständiga löner som det går att leva på är kanske för mycket begärt?

Det minner mig om något jag hört talas om häromdagen. En ung kille driver ett litet företag som jobbar mestadels med grävning och schaktning. De enda gånger han har haft svårt att få betalning för utförda tjänster så har det alltid gällt välbeställda personer, läs moderater.

Nu för ett tag sedan blev han blåst på 150.000 kronor, vilket är mycket för ett litet företag. Den som beställt grävjobbet till sin sjumiljonersvilla var miljonär, så betalningsförmåga saknades inte. Men när jobbet var klart och betalning skulle ske så försvann miljonären upp i rök och stack på semester. En riktigt lång sådan. Än har inga pengar inkommit, trots kontakt med advokat och försök till indrivning.

Har jag beställt ett grävjobb så givetvis betalar jag. Betalningsmoralen verkar sjunka linjärt i paritet med hur stor förmögenhet man har.

Nej, nu blir det playa Mineborg som gäller för resten av dagen. Det verkar bli ett underbart väder i dag. Solen skiner och intet moln syns på himlen.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 13, 2004 8:23 FM