« Halshuggningen | Startsidan | Pornofiering »

12 maj 2004

Rolig och intressant dag

Mona Sahlin har numera tre biffiga livvakter. Den ena var så gravallvarlig att jag nästan funderade på att gå och kittla honom lite, bara för att se om mungiporna kunde peka uppåt. Jag var på en hearing i dag om sexualiseringen av det offentliga rummet. En kanske lustig titel, men det var faktiskt intressant. Jag kanske återkommer till detta senare när jag smält intrycken.

Sedan blev det mongolisk restaurang och efter det KGB.

Jag har gått och gått i dag så jag fått skavsår och jag hoppas inte att min ischias har förvärrats. Det lär jag märka när jag kliver upp i morgon.

Så till något helt annat. Något jag haft roligt åt i flera dagar nu. En diskussion om en låttext:

Malin Baryards singel-CD, Do You Wanna Ride, är en låt med lite extra knorr.

Den kan tolkas som en hyllning till heroin. Heroins slanguttryck är på engelska "horse". Att sjunga "I love horse" istället för "I love my horse" eller "I love horses" kan misstolkas.

Detsamma gäller titeln "Do you wanna ride" som kan tolkas som att hon frågar vill du ha en tripp, inte på en hästrygg utan en drogtripp.

Själv tolkar jag "Do you wanna ride" mer som en sexuell anspelning :) på ett samlag med kvinnan ovanpå.

Tänk vad olika referensramar kan leda till. Tänk så lätt det är att missförstå, om man bara vill. Ärligt talat tror jag inte att det finns någon som helst undermening i hennes text. Eller?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 12, 2004 10:14 EM