« Öppna post ett brott? | Startsidan | Rolig och intressant dag »

12 maj 2004

Halshuggningen

Filmade mord och våldtäkter utförda av amerikanska soldater filmades och finns nu i förvar hos Pentagon. Jag tvivlar på att de är mer rumsrena än den halshuggning som visas världen runt. Jag har nu sett två filmer som visar halshuggningar. Den ena filmen visar det hemska mordet som år på tapeten just nu, rakt av, och den andra är en ihopklippt propagandafilm som visar hur en annan amerikan halshuggs, som mer koncentrerar sig att försöka få fram ett budskap om varför denna handling utförts. Kritik mot USA och dess kontakter med Israel framförs, samt inklippta bilder på de hemskheter som USA:s och Israels soldater utfört.

Jag blir bara ledsen över utvecklingens gång. Jag tycker att alla parter gör lika mycket fel. Denna våldsspiral bara eskalerar. Den pekar rakt upp. Vart ska det sluta?

Vad sägs om denna film där, till synes obeväpnade, människor skjuts ihjäl via en helikopter. Besök gärna Nyheter om Irak. Vilket dödande är meningsfyllt? Vilket dödande har en politiskt korrekt stämpel på sig? Vilket dödande är lagligt? Vilket dödande är acceptabelt? Vilket land får döda utan att det anses barbariskt?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 12, 2004 9:26 FM