« Pyramidspel på nätet | Startsidan | Nyheter om Internet »

28 maj 2004

Årets slipsbärare

Årets slipsbärare har utsetts hörde jag nämnas i TV4:as morgonsoffa. Det var antikhandlaren Peder Lamm som fick emotta priset årets guldslips. Det kanske är en ärofylld utmärkelse, vad vet jag. Han såg i alla fall glad och nöjd ut. Han såg faktiskt riktigt söt ut i sin guldslips. Grattis säger jag!

Att bära slips måste vara mannens gissel här i världen? Jag tycker det ser ut som om alla slipsbärare är halvvägs att strypas. Jag tycker inte att det är snyggt med slips, än mindre med en fluga. Jag tycker det ser enbart stelt och tråkigt ut. Jag har aldrig förstått sedvänjan att bära slips överhuvudtaget. Vad ska slipsen symbolisera egentligen? Skulle man fråga Freud så fick man väl till svar att det är en penissymbol alternativt en en penisförlängare eller något liknande :).

Slipsen kan kanske även ge signaler om klass, status och grupptillhörighet? En arbetare bär inte slips? En borgare bär slips? En kommunist bär inte slips? En moderat bär slips? Nej, det är nog lite förlegat numera?

Nej, tacka vet jag en avslappnad man i en gosig tröja eller i en lagom uppknäppt skjorta. Stela kostymnissar, med knäppt skjorta och slips, går inte hem hos mig. Jag vet att det är en allmänt accepterad eller rättare sagt en "måste" dress-code på många företag att bära slips, samt i vissa yrkeskategorier där det är uniformsplikt och slipsen ingår som en del av uniformsutrustnigen. I vissa länder ingår slips till och med i skoluniformen. Men jag tycker det ser lika fånigt ut för det.

Jag har inte ens bemödat mig att lära
mig hur man knyter en slips.
Jag har aldrig levt ihop med en slipsbärare.
Lär aldrig göra det heller.
Men å andra sidan, man ska aldrig
säga aldrig. Ingen vet vad som
väntar runt hörnet. Tur är väl det.

Släpp slipsarna loss, det är vår!

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 28, 2004 8:32 FM