« Dansa med vargar | Startsidan | Årets slipsbärare »

28 maj 2004

Pyramidspel på nätet

Jag fick ett inlägg i min gästbok i HTML-guiden i går. Tecken *** ersätter vissa ord jag lagt in i min censurfunktion i scriptet, det ser lite lustigt ut. Jag hoppas verkligen inte att folk går på sådant här bondfångeri?

Jag raderade merparten av inlägget, samt gjorde en kommentar att inlägget vidarebefodrats till ISP:ens abuseavdelning. Dessutom har jag vidarebefodrat det till polisen via deras websajt. Jag har för mig att sådant är olagligt? Hur som helst, lurendrejerier är det. Jag har tagit bort adresserna, så ingen ska skicka pengar till dem :), man vet ju aldrig. Jag ger mig sjutton på att det finns folk som går på sådant här. Men tänk inte ens tanken. Det finns bara ett par vinnare och en massa förlorare, och man är garanterat en förlorare i alla dessa olika varianter av pyramidspel – såvida man inte startar egna och står först på listan.

// Annica Tiger

Thu May 27 19:12:07 2004 81.226.198.43
Kommentar: TJÄNA ***! *** Tusentals kronor! Läs detta, du kommer inte att ångra dig, det funkade för mig varför skulle det inte fungera för dig. Jag var ute och surfade en dag, jag sökte efter sett att *** *** på internet och jag hittade ett intressant inlägg inte så olikt detta. Det stod att man kunde investera 60 SEK *** tusentals kr, jag tänkte att det är väl värt ett försök, antingen så kommer man att känna det de lovar eller också så mister man pengarna. Jag gjorde som det stod i beskrivningen och investerade mina 60 kr. Jag väntade ett par dar och till min förvåning så kom där ett par hundra kronor, en dag senare så kom c:a 2000 kr och ännu en dag senare så kom 2000 kr till, så fortsatte det i ett par veckor. Efter två veckor så hade jag fått 22320 kr, alltså jag betalade 60 kr och fick 22320 kr, det var verkligen värt det. Detta är fantastiskt nog även lagligt så ni kommer att ångra er om ni inte testar det. Så här gör ni: Skaffa kuvert (3 st) och frimärken. Lägg i 20 kr i varje kuvert och skicka det till: Adress 1: Johanna i Kullavik. Adress 2: Ingemar i Eskilstuna 3. Anna i Kullavik. När du har fått iväg breven så kopierar du detta inlägg och tar bort den första adressen och flyttar upp andra till första och tredje till andra och sedan lägger du till ditt eget namn och adress. Leta reda på en massa sidor där du kan lägga in detta meddelande. Ju fler sidor du lägger ut den på ju mer tjänar du. Denna metod att *** *** på fungerar eftersom att vi litar på varandra att det går rätt till. Det är därför det är lagligt, det är nämligen ingen som blir lurad om alla gör sitt. Skriv gärna ett meddelande i kuveren om du vill. Lycka till!
Ingemar

Annica Tiger maj 28, 2004 5:55 FM