« Ha ha... | Startsidan | Huslighet inget för mig »

11 maj 2004

Mobilers strålning

Få mobiler klarar TCO:s test. Operatörerna och mobiltillverkarna vill inte ledas in i fållan av TCO. De vill givetvis inte bli kontrollerade. Tänk om det skulle visa sig om fem år att det in facto är både farligt och skadligt att använda mobiler eller bo nära en mast/antenn? Jag förstår de människor som protesterar när krav kommer att en mast eller antenn ska placeras på deras tomt eller i direkt anslutning till skolor.

Jag minns debatten om bildskärmar och farhågorna för dess farliga påverkan på människor som satt framför dem hela dagarna. Där har en standard framtagits och jag har inte hört så mycket mer om denna problematik. Jag kände en tjej som blev alldeles röd i fejan bara hon satt framför en bildskärm några timmar. Många satt framför speciella filter som skulle sålla bort värsta strålningen eller kanske förhindra att mascaran och pudret hamnade på bildskärmens glas kanske? Ja, det låter kul - men det var en problematik som var verklig då.

Jag är orolig för mobiltelefoner och dess näts påverkan på människor och djur. Jag tycker inte det är testat fullt ut. Det verkar finnas en stor tröghet här både hos myndigheter och framförallt tillverkare av mobiler och mobilnät. Det faktum gör mig än mer oroad.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 11, 2004 4:27 EM