« Inte god jul | Startsidan | Rent mjöl »

20 december 2003

Hand med djur

B. bad mig köpa kattmat nu när jag åkte iväg och handlade. Kattmat? Jag såg nog ut som en fågelholk när jag undrade varför. Vi har inga katter och grannens alla katter som stryker runt på vår tomt och tar småfåglarna vi matar är inte direkt B.s favoriter. B. svär och förbannar dessa katter.

Det visade sig att på B.s jobb har en vildkatt börjat stryka runt. Han har börjat ge katten mat. Därav förfrågan om jag kunde köpa några kattmatsburkar. Han lägger ut kattmat på kvällen, innan han åker, under huset. Han stödfodrar fåglarna däromkring. Det kommer till och med in fåglar i hans arbetsbod och tigger mat. Jag säger då det :).

B. är en stor djurvän och det märker djuren. Han har god hand med dem dessuton. Fåglarna hemmavid är nästan handtama när B. ger dem mat. Ekorrarna är inte ett dugg skygga för honom. Hönsen kommer fram och snurrar mellan hans ben när han går in i hönsgården, till och med tupparna gillar B.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 20, 2003 12:34 EM