« Hand med djur | Startsidan | Vit Jul »

21 december 2003

Rent mjöl

En husrannsakan har skett på bevakningsföretaget Falck Securitys huvudkontor i Stockholm. Jag minns när jag sökte jobb där för något år sedan, tillsammans med många andra. Jag intervjuades och gjorde en hel hoper tester hos bemanningsföretaget. Testerna klarade jag galant och bemanningsföretaget rekommenderade mig med varm hand för anställning.

Jag berättade att jag hade presslegitimation och lämnade in mina kopior från Poppius journalistskola samt kopior från kurser på Folkuniversitetet med samma inriktning, tillsammans med alla andra betyg. Då bangade Falck ur.

Jag fick beskedet från en tjej på bemanningsföretaget och hon berättade som det var. Rakt av. Hon var lika förvånad som jag blev. Det hade nog inte Falck räknat med kanske. Hon berättade som det var, att jag inte fick jobbet på grund av min journalistutbildning. Falck vågade inte anställa mig på grund av den. Då bara garvade jag. Så reagerar/agerar bara företag som inte har rent mjöl i påsen? Detta var i samband med klotterskandalen där det visade sig att Falck förde egna förbjudna register.

Nå, jag fick ett liknade jobb på ett annat företag, under samma premisser. De tog emot mig med öppen famn. Men där har de nog inget att dölja :). Hur som haver. Hade jag fått jobb på Falck hade jag givetvis inte wallraffat där, som de antagligen trodde. Det företag man är anställd av är man lojal emot. Så är det bara. Nu i efterhand är jag bara glad över det hela. Jag vet inte om jag skulle vilja jobba där i dagsläget.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 21, 2003 6:27 FM