« Hårklyverier | Startsidan | Besticken på plats »

17 januari 2009

Tack Alexander Fleming!

Glöm dina bekymmer,
i morgon kommer nya.

Såg detta citat på TV i morse och tyckte det var ganska träffande.

Alexander Fleming och hans upptäckt av Penicillium notatum måste vara en av historiens stora milstolpar. Numera finns det många olika sorter penicillin och antibiotika. Att de numera börjar bli mindre verksamma då allt fler bakteriestammar blir resistenta är tyvärr en tråkig baksida.

Just nu äter jag en 14 dagars Doxyferm-kur. Jag har efter bara tre dagars behandling nu börjat kunna höra igen, kunna andas via näsan så smått och rosslet i lungorna börjar minska radikalt. Det var tufft att jobba innan jag fick en ledig dag då jag fick en akuttid hos min husläkare i torsdags.

Men jag ville inte sjukskriva mig. Det säger väl en hel del om hur bra jag trivs på jobbet? Eller hur dum jag är? Men jag vet ju att bot finns och några dagars väntan på den spelar varken till eller från för min del. Jag är rätt seg och tål smärta mer än vad många andra jag känner gör. Jag vet varför. Det fanns en tid då smärta dövade smärtan. Men det är historia :-).

Hur gjorde de förr när de insjuknade i bihåle- eller öroninflammation, eller öli (övre luftvägsinfektion) som i sin tur ofta leder till lunginflammation om den inte behandlas? Yisses, vad många måste ha lidit.....

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 17, 2009 4:20 EM