« För höga förväntningar? | Startsidan | Ingen bra start! »

1 november 2007

Ett krogbesök för mycket

Åter en som trillat av pinn, med dunder och brak. Reinfeldt är nog ganska pressad nu, med all rätt. För det tog lång tid innan han agerade. Han visste nog mer än vad han sade till pressen, bara snacket om hänvisning till rikets säkerhet och att det skulle hindra honom från att kommentera var underligt. Men nu så har bollen börjat rulla....

Ulrica Schenström var i tjänst den kväll som hon fotograferades berusad på en krog. Det bekräftade statsminister Fredrik Reinfeldt vid en frågestund i riksdagen i dag. Det stod också klart att han förts bakom ljuset av Schenström.

Nog måste Reinfeldt ha vetat om att hon var i tjänst? Nog borde han fattat efter all uppståndelse att hon varit berusad? Men nu läggs all skuld på henne och hon spolas ned med avloppsvattnet. Tack och hej då! Snacka om att hon måste ha Ågren nu, allt bara för en fylla och lite hångel med en journalist i mysig miljö på krogen.

Jag tycker att tanken att flytta krisberedskapen till försvarberedningen är bra. Det visar denna incident. De kan i sin tur agera snabbt och informera regeringen i sin tur, utan att riskera att den som har jour sitter på krogen och festar, eller gör något annat som kanske inte innebär att uppmärksamheten är på topp.

TV4 och dess reporter, vilket ansvar har de? Reportern Anders Pihlblad, som krökade och hånglade lite lätt med henne på krogen, han kommer att fortsätta att bevaka politik på TV4. Vart tog hans omdöme vägen den kvällen? Hur seriös kan han anses vara nu? Jag tycker nog att han har tappat lite av sitt förtroendekapital. Men han sitter lugnt i båten verkar det som. Det är nästan så jag undrar vilket syfte han hade. Egentligen.

Nå, bara spekulationer...men...politiker och journalister ska inte frottera sig med varandra, inte på det intima sättet eller umgås privat. Det är inte bra för trovärdigheten, från bägge sidor.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 1, 2007 3:31 EM