« Gatuvåldet | Startsidan | Bloggträff »

11 oktober 2007

Våga vägra våld

Någon skrev i kommentaren till förra inlägget att det jag skrev var politisk korrekt. Må så vara. Var och en får tycka vad man vill. Den som tiger samtycker. Är det bättre att tiga ihjäl problemet? Idioter som flockas på nätet finns det gott om, ja - den som sa han va´ eller vad man brukar säga.

Åh så politiskt korrekt. Är det inte rätt givet att ALLA är emot våld mot oskyldiga människor? Ändå måste idioter flockas på Internet och gruppera sig och åstadkomma noll och ingenting i slutändan.

Jag anser att den kommentaren inte riktigt speglar vad jag skrev. Om alla vore emot våld skulle det då förekomma våld på gatorna? För allt som händer skildras inte i media. Vanliga människor drabbas av gatuvåldet och för många kan det vara förödande. Klyschan "livet förändrades över en natt" är verklighet för en del. Jag läste om denna man vars liv slagits i spillror. Så onödigt. Så tragiskt. Så meningslöst.

Fyra år har gått sedan augustinatten då Anders hjärna skadades för alltid. Han minns att han precis hade köpt en korv, och att han träffades av ett slag mot struphuvudet när han vände sig om, han minns de stålskodda skorna, men sedan kommer han inte ihåg någonting mer på en månad.

En manifestation hålls klockan 17.00 i Kungsträdgården i Stockholm nu på fredag. Över 63.000 människor har redan gått med i den 15-åriga killens grupp "Bevara oss från gatuvåldet" och det visar på att denna fråga är aktuell och framförallt berör många. Så jag tänker fortsätta vara politisk korrekt och mana till - Våga Vägra Våld.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 11, 2007 2:48 EM