« Palliativ vård | Startsidan | Djurplågeri »

17 oktober 2007

Slöseri på resurser

Jag läste på SvD om hur spärrvakter och annan personal som jobbar på t-banan ofta utsätts för rasism och hot om våld. "Man är katten som de sparkar på, berättar en spärrvakt." Vad är det för människor som låter sina aggressioner gå ut över människor som bara gör sitt jobb?

Men det som i mina ögon var anmärkningsvärt var ett citat från en spärrvakt. Jag vet att detsamma gäller många som kör taxi och i andra yrken. Många talar klockren svenska så det kan inte vara språksvårigheter som håller dem tillbaka.

– Många av oss som jobbar i spärren har hög akademisk utbildning. I andra sammanhang behandlas de med respekt av allmänheten. Men så fort man sitter i buren förlorar man sitt värde och berättar om kollegan som i sitt hemland varit transportminister och en annan som doktorerat i nationalekonomi.

Varför tas inte all denna kunskap om hand? Slöseri med resurser och utbildning i mina ögon. Inte för att jag anser att jobbet som spärrvakt skulle vara nedsättande, men en doktor i nationalekonomi skulle kanske kunna göra en insats på en arbetsplats där personen fick nytta av sina kunskaper som erhållits via olika studier, även om det skett i ett annat land.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 17, 2007 4:06 EM