« Betraktelser ur vardagen | Startsidan | Gatuvåldet »

7 oktober 2007

Islam

Får se om jag hinner skriva denna blogpost innan datorn lägger av :(. Jag har bestämt mig att lära mig mer om islam, dels av personliga skäl samt även i rent allmänbildande syfte. Kristendomen är väl bekant, även vissa av dess avarter (likt islam har sina avarter) - men för mig är islam ett enda stort mysterium, i alla fall med tanke på de konsekvenser den innebär för bland annat kvinnor - som för mig är rent av obegripliga. Det gäller bland annat tolkningen av Koranen. Det är stor skillnad på ”agen dem” och ”döda dem”.

Jag skickade efter:
Fakta om Islam (9789121103449)

Inshallah : konflikten mellan Israel och Palestina (9789170370939)

Islam enligt koranen (9789187680946)

Kräv er rätt! : om kvinnor, islam och en bättre värld (9789185015771)

Religionernas historia : islam (9789185507467)

Boken Inshallah beställde jag bara för att en kille på jobbet berättade att han läst den och nästan gråtit boken igenom. Det gjorde mig nyfiken, dessutom är det väl allmänt känt att mina sympatier inte ligger hos Israel och dess ockupationsmakt - stödd av USA. Jag fick frågan i går om min Palestinasjal var en politisk signal och jag svarade att det var det. För många kanske det är modebetingat att bära en sådan, men för mig är det ett medvetet val.

Får hoppas inte Säpo håller stenkoll på vad folk köper för böcker :-).

Skämt åsido, den dagen kommer nog - förr eller senare
- men än är vi inte där får jag hoppas.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 7, 2007 4:40 EM