« Var går gränsen när det gäller respekt för döda människor? | Startsidan | Hela världen rasade idag..... »

10 september 2007

Blogga om jobbet?

För ett tag sedan fick jag ett mail från en journalist som frågade om jag visste om det var någon som bloggade om jobbet? Jag antar att han menade oss vanliga dödliga per definition. Jag var faktiskt tvungen att svara honom att jag inte kunde namge någon blogg på rak arm. Jag hade en svag aning om att det finns en som bloggar om sitt jobb som tidningbud. Den finns kvar ser jag.

Politikerna som bloggar kan väl sägas blogga om sitt jobb? De som är mer eller mindre ”köpta”, kommersiella och reklamfinanserade bloggar hör kanske också till den kategorin? Annars är det nog mer vanligt att bloggare skriver om annat än jobbet? Det är en svår gränsdragning för de flesta antar jag? Vad kan man skriva och vad bör man absolut inte skriva om när det gäller arbetet?

Det jobb jag hade i somras som timvik på en privat hemtjänst kommer jag nog att återkomma till om andan faller på. Det finns mycket att skriva om hur vården av våra äldre fungerar. Hur privatiseringen slår. Men jag har tystnadsplikt gällande de brukare jag arbetade hos, men rent generellt finns mycket att skriva om detta.

Nu har jag ett nytt jobb, en heltid och tämligen bra betalt, fast å andra sidan får jag verkligen jobba för lönen. Jag har skrivit på en tystnadsförbindelse och när jag slutar gäller den för resten av mitt liv. Nå, det kan jag leva med. Inget direkt konversationsämne ändå :-). Jag har tre minuter att gå till jobbet. Bara det är en stor bonus.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 10, 2007 6:59 FM